Најбољи Наташа, Славиша и КК Напредак

Управни одбор Спортског савеза општине Алексинац изабрао је најбоље спортисте и спортске колективе у 2020. години.

Титулу најбољих у сениорској конкуренцији понели су Наташа Станковић, рукометашица ЖРК „Алексинац” и Славиша Богавац, кошаркаш „Напретка ЈКП”.

Као и лане, за најбољи спортски колектив проглашен је Кошаркашки клуб „Напредак ЈКП” који се успешно такмичи у Кошаркашкој лиги Србије. Омладинска школа фудбала „Вукови” из Алексинца је најбољи млади спортски колектив, док ће признање за најорганизованији клуб бити  додељено ФК „Морава” из Житковца.

КК Напредак ЈКП

Награду за животно дело у спорту добиће Албин Земљак, некадашњи  фудбалер „Напретка”, „Рудара” и „Фрада”, и постхумно Слободан Митић Пирке.

За допринос развоју спорта у општини признања ће бити додељена Спортском савезу Србије и Рукометном клубу„Алексинац” који ове године обележава леп јубилеј – пола века постојања и рада. Генерални секретар овог клуба Богдан Симић проглашен је за најбољег спортског радника, а рукометаш Александар Стојковић је добио признање за најбољег спортисту у категорији лица са инвалидитетом.

Ласкаву титулу најбољег тренера понела је Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”.

Добитници посебног признања су Савез за школски спорт Алексинац и Општински стонотениски савез, а за постигнуте спортске резултате награђени су Лазар Станковић, млади и талентовани џудиста из Џудо клуба„Алексинац” и Немања Здравковић, фудбалер суперлигаша ОФК „Бачке” из Бачке Паланке.

Када је реч о најбољим младим спортистима, у категорији до 12 година лауреати су Анастасија Војиновић (Шаховски клуб „Лав”) и Милија Живковић (ОШФ „Вукови”), а у конкуренцији јуниора (до 18 година) Никола Недељковић (РК „Алексинац”) и Јана Милосављевић (ЖФК „Морава”).

Признања за перспективне спортисте добиће: Лазар Поповић (ОФК „Напредак 1929”), Вукашин Ћурчић и Матија Новковић (ФК „Рудар Алпос”, Ал. Рудник), Анђела Најдановић (СУ „ПиН”), Мартин Павић (ФК „Раднички”, Ниш), Тадија Станковић (ОШФ „Вукови”), Лазар Живадиновић (КК „Јастреб”), Ксенија Милошевић (ЏК „Алексинац”) и Максим Милојковић (ФК „Велибор Васовић Васке”).

Како нас је обавестио председник Спортског савеза општине Бојан Младеновић, термин када ће бити одржана свечаност на којој ће лауреатима бити додељене награде и признања још увек се не зна и он ће зависити од кретања ситуације са корона вирусом.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × one =