Варљиво време и нетипичне температуре за ово доба године однеле су свој данак у воћу. Након мразева и снега видљива су оштећења код појединих воћних врста.
− Кајсија је преко 95 % промрзла, јер је била у пуном цвету, а мраз је био минус два-три степена. Што се тиче осталих воћних врста као што су крушке, шљиве и јабуке, код њих није дошло до промрзавања − каже др Драгослав Цветковић, универзитетски професор у пензији након обиласка свог воћњака.
Др Цветковић препоручује свима који нису могли да обаве прскање, да за то искористе најављено лепо време у нарадном периоду, а требало би да изврше и прихрану воћа када почне цветање.
− Ту искључиво треба вршити прихрану КАН-ом, не радити ништа на бази уреје, јер КАН садржи кречњак у себи. Тако се воће на неки начин регенерише од ових мразева, јер ово је чист стрес за воћку− саветује др Цветковић.
Уколико не буде нових мразева друго воће, осим кајсије и брескве, неће претрпети штету, јер су њихови пупољци још увек затворени у зимском сну.