Akcija prikupljanja krvi

Акција прикупљања крви у понедељак

Сви који су пропустили да се одазову акцији Црвеног крста Алексинац и Завода за трансфузију крви Ниш минулог понедељка, имаће прилику то да ураде овог наредног.

Ванредно стање не омета редовно прикупљање крви у свим овлашћеним трансфузијским установама и оно се одвија према планираном распореду, јер су крв и компоненте стално потребне пацијентима. Такође и хуманост грађана је на високом нивоу, па је током прошле акције спроведене у просторијама Центра за културу и уметност Алексинац прикупљена 41 јединица крви.

На истом месту и у истом периоду, од 8 до 14 часова, овог понедељка, 6. априла организује се нова акција. Сви који су здрави, а могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да одлажу због ситуације са корона вирусом, поручују из Црвеног крста Алексинац и Завода за трансфузију крви Ниш.

У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције, у трансфузији су за даваоце крви увели додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење. Већина мера су саставни део уобичајеног избора давалаца крви са изменама које имају за циљ само да појачају надзор у новонасталој ситуацији. По новим правилима, давалац крви не може да се одазове акцији ако је у последњих 28 дана путовао изван Србије, има прехладу, кашаљ и кијање, повишену телесну температуру или ако је био у контакту са болесном особом чији симптоми личе на инфекцију корона вирусом.

Фото са насловне: Црвени крст Алексинац

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 15 =