„Мрак” главну улицу напушта ускоро

Већ неко време део улице Књаза Милоша, од раскрснице са улицом Момчила Поповића до укрштања са улицом Тихомира Ђорђевића, је више у мраку него што функционише јавна расвета. У „Комуналним услугама”, којима је поверено одржавање расвете, кажу да су више пута прегледали целокупну линију како би установили да ли је квар на подземном каблу или негде горе. И увек неуспешно, након кратког рада осигурачи поново избаце.

Решени да коначно реше проблем, „Комуналне услуге” су затражиле помоћ од својих колега из „Електродистрибуције”.

Далибор Марковић (фото из архиве)

‒ У току прошле недеље дошло је до квара на уличној расвети у делу улице Књаза Милоша од Општине до Центра за културу и поред више покушаја екипе која одржава јавну расвету испред Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге” нисмо успели да отклонимо квар. Наиме, после промене осигурача и врло кратког рада опет избаци линија, тако да смо затражили помоћ ЕПС-а због њихове дизалице која је доступнија да услед постојања растиња, дрвећа ближе приђемо линији и обиђемо комплетну линију. То ће бити сутра спроведено и надамо се да ћемо отклонити у потпуности проблем и да ће улична расвета у том делу опет радити ‒ каже у изјави за наш медиј Далибор Марковић, директор „Комуналних услуга”.

У овом алексиначком јавном предузећу уверавају нас да су решени овог пута да ствар истерају до краја и упознали су нас са резервним планом који подразумева нешто веће радове, али и постављање савременије рационалне јавне расвете.

‒ У случају да и сутра имамо неки проблем, постоји резервни план. Онда ћемо у наредних пар дана комплетан део те линије заменити новим лед сијалицама. Све зависи од сутра, какву информацију будемо имали са терена, или ће бити отклоњен квар већ сутра заједно са ЕПС-овом екипом, или ћемо након тога одмах приступити замени са лед сијалицама. Тако да је за све грађане информација да ће у наредних пар дана бити решен проблем и да ће улична расвета у том делу града радити ‒ категоричан је Марковић.

Како нам је објашњено, корпа са којом располажу „Комуналне услуге” је висине 12 метара, док екипа из ЕПС-а има могућност за рад на висини већој за још два метра, односно 14 што би омогућило потпун преглед целе линије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 3 =