Bukovik

Мозгово не одустаје од традиције

После дужег периода без окупљања, а како су мере борбе против ковида попуштене,  дошло је време да се народ поново састаје на литијама, саборима и вашарима.

Тим поводом одбор Црквене општине мозговске и Културно-уметничко друштво „Буковик” из Мозгова позивају госте на Духовски понедељак, славу села Мозгова.

У понедељак, 21. јуна, у 8 сати биће одржана Света Литургија у храму Свете преподобномученице Параскеве (Слатина). Крсни ход – Литија до старих записа је у 9:45, а освећење славских дарова биће по повратку из Литије.

Од 14 часова је надметање у спремању гулаша у котлићу, а у поподневним часовима посетиоце очекује богат културно-уметнички програм. Поред тамошњег КУД-а, од 18:30 гости вечери биће Културно-уметничка друштва „Корени” из Београда и „Слобода” из Руменке. Програм ће трајати око сат и по, а након тога следи опште народно весеље.

Према најавама организатора, сав приход од овогодишњег Тројичиног сабора биће прослеђен за обнову цркве Свете Петке у делу Мозгова познатијем као Река.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 − 2 =