Алексиначке представе поново на фестивалима

Епидемија Ковида 19 је утицала на све сфере друштва, па и културу није заобишла. Међутим, како попуштају мере, позоришта се враћају на стари колосек. Фестивали који су били планирани за зиму и пролеће морали су због саме ситуације са вирусом да се помере за неки одређени период, али лето ће бити право време да буду одржани.

Први фестивал на ком Градско позориште „Театар 91” гостује одржава се од 21-26. јуна у Петровцу на Млави. У питању су „Гулини дани“ где је алексиначко позориште са представом „Звездана прашина“ прошло селекцију и играће 23. јуна од 20 часова. Фестивал је такмичарског карактера и ово је први фестивал у 2021. години где ће се „Театар 91” показати са својом представом.

− Нама је наравно част да играмо на том фестивалу с обзиром да су тамо аматерска позоришта која су у нашем рангу, као што је и позориште, домаћин, из Петровца на Млави, позориште из Костолца, позориште из Лознице и позориште из Јагодине. Ту ће наравно бити и редитељи као што су Милош Јагодић, Фуад Табучић, Драган Остојић, Тома Трифуновић. Лепа редитељска имена међу којима ће се наћи и Бранислав Недић редитељ који је радио представу у Алексинцу „Звездана прашина” − каже Милена Рашић, директорка Градског позоришта „Театар 91” која се нада да ће алексиначки ансамбл из Петровца донети неку награду у Алексинац.

Након учешћа на фестивалу у Петровцу на Млави, алексиначки глумачки ансамбл требало је да гостује 26. и 27. јуна у Лакташима у Републици Српској, јер је селектор интернационалног фестивала Лакташи изабрао наравно представу „Звездана прашина”. Међутим, због тренутне ситуације алексиначки глумци неће отићи пут Републике Српске. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =