Модерна грађевина чека отварање

Шири центар Алексинца ових дана богатији је за још један грађевински објекат који ће највероватније бити и симбол тог дела града. Нова зграда Центра за социјални рад, која се налази на углу Буцекове и Лоле Рибара, је завршена и чека се употребна дозвола.

Да су радови завршени потврдио нам је и председник општине Алексинац Ненад Станковић и да се тренутно чека употребна дозвола. Он је још и казао да радници Центра за социјални рад могу полако да пресељавају своју администрацију и најављује званично отварање објекта.

‒ Надам се да ћемо у неком наредном периоду и званично отворити тај објекат. Тада очекујем, у најмању руку, присуство министра за рад, социјалну политику и борачку заштиту, мада су обавештени кабинет и председник Републике Србије да имамо завршен тај леп и значајан објекат за нашу општину. Практично је и понуђено, као могућност, да и председник Републике отвори тај објекат. Постоји таква могућност, видећемо ко ће, заправо, отворити тај објекат – објашњава Станковић.

Радови на овом објекту површине око 635 квадрата започети су маја 2019. године и коштали су близу 47 милиона динара. Средства су обезбеђена из локалног буџета, односно из општинске касе. Центар за социјални рад је у привременим неусловним просторијама у Улици 7. јула од априла 2017. године.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + sixteen =