Млади глумци на „великој” сцени

У оквиру Дечје недеље, јуче су у Великој сали Дома културе глумци Студија глуме Центра за културу и уметност одиграли представу „Стилске вежбе”. Режију и сценски покрет потписује Младен Милојковић, а у реализацији ове представе помогле су му и Биљана Николић и Милица Лазаревић.

 

− Учећи знаковни језик, у свом раду са глувим и наглувим особама, одлучио сам да креирам представу коју ће моћи сви да разумеју и прате. Представа је настала из различитих радионица и тема које су негде и сами учесници диктирали, од вршњачког насиља преко отуђења деце и прекомерног коришћења мобилних телефона. Причали смо о томе колико је то један свет који се у великој мери преплиће са реалношћу и тако смо заправо дошли до овог крајњег производа – рекао је за наш портал Младен Милојковић, редитељ представе.

Представа је невербалног типа, дијалоге су заменили знаковни језик и сценски покрети. Рађена је по мотивима истоимене драме француског писца Рејмона Кеноа. Овом представом на великој сцени Дома културе публици се представило седморо глумаца Студија глуме ЦКУ: Срна Чоловић, Калина Јовчић, Миља Маринковић, Јована Маринковић, Емилија Петровић, Војин Цветићанин и Алекса Паовић.

− Овај пројекат траје нешто више од годину дана, што укључује радионице и креирање представе. Мало нас је овај период пандемије пореметио али смо негде успели да се усагласимо. Они су одговорни и вредни и овде је јако важно да једноставно задовољите школу и све обавезе које имате као ђаци и да задовољите своју потребу за глумом, тако да су они, сматрам, ову представу одиграли на завидном нивоу – додаје Милојковић који ради као хонорарни сарадник у Позоришту лутака Ниш.

Вечерас љубитељи позоришта биће у прилици да по први пут уживају у представи из своје куће. Тако ће путем Youtube платформе са почетком у 19 сати моћи да погледају представу „Пепељуга” Градског позоришта „Театар 91”, а линк до представе могу наћи овде.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + eighteen =