dom zdravlja

Позивањем овог броја најбрже заказујете преглед код лекара

Из алексиначког Дома здравља апелују на грађане који посећују ову здравствену установу да избегавају гужве, како би се смањили ризици од појаве и преношења вируса. Први човек Дома здравља др Родољуб Живадиновић је јавно замолио пацијенте да заказују прегледе бесплатним позивом на телефон 011 362-00-00, који је намењен примарној заштити.

− Што се тиче грађана који долазе на редовне прегледе, ја их молим, апелујем и преклињем, заказујте прегледе. Ви када дођете испред Дома здравља, ми пуштамо по пет особа истовремено да уђу унутра, сви остали морају да чекају ако нису заказани. Потрудите се, закажите, позовите онај београдски број за заказивање, не кошта вас ништа позив, закажите себи лепо преглед. Дођете, не чекате ред. И ако буде гужва у том тренутку чекаћете 5-10 минута максимално, али у принципу са заказивањем заиста ћемо смањити чекања на улазу − каже др Живадиновић.

Иначе, у дому здравља постоји неколико бројева на које могу пацијенти да позову, али често особље обавља друге послове па се чека на везу. Зато, најбрже и најсигурније је позвати Национални контакт центар Министарства здравља на наведени број где се налазе стално задужени оперетери.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 9 =