Јавни позив за субвенције осигурања

Пољопривредници са подручја општине Алексинац, који имају регистровано газдинство и осигурали су своје усеве, засаде и стоку, могу да конкуришу за поврћаја дела уложених средстава.

Општина Алексинац расписала је јавни позив за регресирање премије осигурања које су пољопривредници платили како би осигурали засаде и животиње. Регрес се остварује у висини од 60% осигурања, а максимална подршка по кориснику може да износи 100 хиљда динара. Из општинског буџета за ове намене издвојено је пола милиона динара.

Заинтересовани пољопривредници захтеве могу да поднесу од 12. октобра, а јавни позив је отворен до утрошка средстава или најкасније до 30. октобра ове године.

Уз захтев се подноси и одређена документација која се доставља лично преко писарнице Општинске управе Алексинац. За подносиоце непотпуних захтева орган по службеној дужности од надлежних органа прибавља податке о којима се води службена евиденција, а за осталу документацију биће позвани да изврше допуну уроку од 8 дана од дана пријема позива. Уколико подносиоци непотпуних захтева у наведеном року не допуне документацију, захтеви ће бити одбијени као непотпуни. Захтеви који су прихватљиви и испуњавају услове ће се одобравати по систему прво пристиглих захтева до утрошка расположивих средстава, при чему предност у остваривању права на подстицај имају подносиоци захтева који нису користили средства Програма у оквиру мере Управљање ризицима у претходне три године.

Пољопривредницима је на располагању и стручна служба Општинске управе Алексинац која се налази у канцеларији бр. 32 у згради Општине, а додатне информације могу да се добију и путем телефона 018/809-040 од 7 до 15 часова.

Насловна фотографија: Emmanuel Pain / ROULLIE 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 15 =