Mirjana Bobić Mojsilović

Мирјанa Бобић Мојсиловић: Све се данас уротило против мушкараца

Викенд за нама био је у знаку завршетка Алексиначког летњег фестивала, АЛЕФ-а, и два догађаја за крај изазвала су пажњу Алексинчана. Суботње гостовање Наде Блам и Мине Лазаревић са комадом „Црвени шешир” и, вече раније, дружење познате српске књижевнице и новинарке Мирјане Бобић Мојсиловић са публиком, биле су прилике које љубитељи уметности нису пропустили.

Mirjana Bobić Mojsilović

Мирјана Бобић Мојсиловић често својим ставовима изазива пажњу јавности. Ево шта је за наш портал казала о мушко-женским односима.

– Некада сам била велика феминисткиња, данас све то доводим у питање. Прво сопствене ставове. Друго мислим да присуствујемо убиству алфа мужјака, да се све данас уротило против мушкараца и да је највећа лаж која нам је уваљена, то је да су мушкарци са Марса, а жене са Венере и да смо ми два племена која треба да буду вечито у грађанском рату. То жели ‘велики брат’, да ми никада не будемо заједно. Он жели културу самаца и несрећника, већ је растурио породицу. Погледајте језик јавне сцене, како се вређају мушкарци и жене. Ми смо исти, у ствари само што су нам културолошки различите ствари дозвољене. Оно као загрлимо се, удахнемо дубоко и схватимо да је проналажење детелина са четири листа милион пута веће од сваког добитка у овој планетарној лажи које се зове берза или шта год.

Популарна личност није остала равнодушна на амбијент дворишта Завичајног музеја у Алексинцу, где је гостовала.

– Прелепо, ја волим да дођем у српске варошице. У Пироту има оваква кућа, кућа малог Ристе. Где год да одем ‘одлепим’ кад то видим. Ово је једна од најлепших старих српских архитектура, тако да треба да волимо мало више себе у оном хришћанском смислу. Волети себе значи волети Бога у себи, а то значи волети и друге људе и волети своје ближње. 

Mirjana Bobić Mojsilović

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =