Miholjski susreti sela sinoć u Kormanu, večeras u Aleksincu umesto u Gredetinu

Zdravicom koju je govorio mlađani Luka Dojčinović sinoć je počelo četvrto takmičarsko veče Miholjskih susreta sela u Kormanu.

Pred punom salom tamošnjeg Doma kulture predstavili su se članovi Kulturno-umetničkog društva „Mladost” iz Žitkovca koji su prvo izveli narodni običaj – Dodole.

Za interpretaciju narodnih pesama bila je zadužena Anđelija Momčilović, dok je na gajdama nastupio Filip Bogdanović.

Tokom večeri mladi ansambl ovog KUD-a publiku je proveo širom Srbije svojim spletovima, a da smo u srcu Srbije dokazala je izložba rukotvorina i tradicionalne đakonije koje su pripemile članice Etno udruženja Korman.

Iako je planirano da peto, poslednje takmičarsko veče, bude održano u Gredetinu, ono će ipak biti održano u Aleksincu, što nam je potvrdila Lidija Rakonjac, organizator programa Centra za kulturu i umetnost Aleksinac.

− Jednostavno iz tehničkih problema ja sam dobila informaciju od predsednika mesne zajednice da trenutno u porti crkve u Gredetinu nema električne energije i neće je biti verovatno ni sutra. Šta su razlozi tome ja ne znam, ali morali smo da se snađemo na drugačiji način. Meštani Gredetina doći će kod nas u Dom kulture u Aleksincu − pojasnila je Lidija Rakonjac.

Program će početi kao što je i najavljeno u 19 časova kada će nastupiti  KUD „Biser” iz Draževca, a svoje rukotvorine prikazaće članice Udruženja građana „Radinost” iz Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

fifteen + 1 =