Михољски сусрети села синоћ у Корману, вечерас у Алексинцу уместо у Гредетину

Здравицом коју је говорио млађани Лука Дојчиновић синоћ је почело четврто такмичарско вече Михољских сусрета села у Корману.

Пред пуном салом тамошњег Дома културе представили су се чланови Културно-уметничког друштва „Младост” из Житковца који су прво извели народни обичај – Додоле.

За интерпретацију народних песама била је задужена Анђелија Момчиловић, док је на гајдама наступио Филип Богдановић.

Током вечери млади ансамбл овог КУД-а публику је провео широм Србије својим сплетовима, а да смо у срцу Србије доказала је изложба рукотворина и традиционалне ђаконије које су припемиле чланице Етно удружења Корман.

Иако је планирано да пето, последње такмичарско вече, буде одржано у Гредетину, оно ће ипак бити одржано у Алексинцу, што нам је потврдила Лидија Ракоњац, организатор програма Центра за културу и уметност Алексинац.

− Једноставно из техничких проблема ја сам добила информацију од председника месне заједнице да тренутно у порти цркве у Гредетину нема електричне енергије и неће је бити вероватно ни сутра. Шта су разлози томе ја не знам, али морали смо да се снађемо на другачији начин. Мештани Гредетина доћи ће код нас у Дом културе у Алексинцу − појаснила је Лидија Ракоњац.

Програм ће почети као што је и најављено у 19 часова када ће наступити  КУД „Бисер” из Дражевца, а своје рукотворине приказаће чланице Удружења грађана „Радиност” из Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − six =