Манифестација „Златне руке” у Великом Дреновцу

У Великом Дреновцу овог викенда биће веома живо, јер тамошње Удружење жена организује своју прву манифестацију. Манифестација „Златне руке”, у организацији Удружења жена „Видовданке”, биће одржана у недељу 25. јуна и према најави окупиће девет Удружења са којима ове вредне Дреновчанке сарађују. Ово окупљање није само ревијалног карактера, већ ће се чланови Удружења такмити у неколико категорија.

Овом приликом бираће се најбоља старинска торта, најлепша погача, најлепши штанд. Такође, биће биран и најбољи гулаш, а у припреми, поред чланова Удружења могу да се такмиче и мештани Великог Дреновца. Према плану, ова манифестација биће одржана испред Дома културе у Великом Дреновцу и све је скоро спремно, али остаје бојазан организатора да ли ће их време послужити, што нам је и потврдила Мима Илић.

− Поприлично је спремно. Надам се да ће време да нас послужи, али ипак, заштитили смо све тако да су покривени и удружења и све остало. Надамо се да ће све проћи без кише, сунце нека гране. Од сунца ћемо се сакрити, али од кише теже. Спремно је све и пуном снагом као и увек смо спремни за недељу 25. од 15 часова − поручила је Мима Илић.

Као што традиција налаже, ни ова манифестација неће протећи без песме и игре. Овог пута своје умеће показаће чланови Културно-уметничких друштава „Видовдан” из Великог Дреновца, „Дејан Јовановић Деша” из Тешице и „Бисер” из Дражевца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 7 =