Луталице док „грицкајуˮ општински буџет сладе се јагњетином

Чланови Општинског већа су се и на данашњој седници морали бавити надокнадама штета грађанима које су ујели пси луталице. Овог пута дали су сагласност за вансудска поравнања, односно за мирно решавање спора, у пет случајева. Четири решења су се односила на особе из Бовна, Лучана, Алексинца и Лужана које су на име надокнаде штета услед уједа напуштених животиња добили по 33.000 динара.

Веће је подржало и предлог за мирно решење спора са Бошком Вукојевићем из Кормана који је затражио одштету за угинуће јагњета тежине 35 килограма. Према Уверењу издатом од Полицијске станице Алексинац, 26. јуна око 16 часова и 30 минута Вукојевић је пријавио да су му пси луталице ушли у двориште и удавили једно јагње. Када је патрола изашла на лице места оштећени је дао изјаву да је око 14 часова и 30 минута приметио како три пса луталице прескачу ограду на плацу где су овце пасле, нападају јагње и удаљавају се у непознатом правцу и да није стигао да одреагује и заштити јагње. Бошко је још и казао да се ради о „сврљишкој расиˮ оваца, да је јагње било старо три месеца. Угинуће јагњета потврдила је и ветеринарска станица „Неша – ветˮ, односно доктор ветеринарске медицине Саша Јонић.

Фотографија: Илустрација (извор Гугл).

Сточару Вукојевићу је понуђена надокнада од 14.000 динара, пошто је на основу извештаја са сточне пијаце у Корману цена јагњади од 400 до 420 динара по килограму.

Насловна фотографија: Илустрација (извор Гугл).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 7 =