Лорд отвара Културно лето, у наставку две представе

Част да отворе овогодишњи програм Културног лета припао је музичком саставу „Лорд и господа” који предводи познати музичар и кантаутор Владимир Прерадовић Лорд. Према најавама, посетиоце, наше суграђане, сутра од 20 сати очекује занимљив концерт у коме ће се чути највећи и најпопуларнији хитови домаће поп и рок музике.

Наредног дана, односно у суботу 16. јула, посетиоце очекује позоришна представа „Коронирајмо” Пан театра из Београда. Вечерња позоришна представа „Коронирајмо” на духовит начин прича о младом пару који одлучује да започне заједнички живот.

Радња овог комада дешава се тачно пред долазак короне на Балкан. Доласком карантина младом пару започиње најтежи тест данашњих веза. Осуђени једно на друго, у четири зида, њихова веза достиже све веће дубине, али зато су ту и њихове разлике, дневне фрустрације, неусклађене навике, другачије жеље и потпуно супротни погледи. А доку у кући влада хаос, напољу није ништа боље. Како ће овај пар пребродити наизглед несавладиве проблеме које су их задесиле, само време ће рећи, а до тада: Коронирајмо!

Текст и режију потписују Бојана Ђурашковић и Марко Милошевић, који и тумаче ликове ове представе.

У недељу је поновно дружење са глумцима Пан театара, и то кроз представу за децу „Авантуре Маше, Меде, Чеде и Страшка”.

Представа говори о најискренијем пријатељству девојчице Маше и Меде и о њиховој спремности да у свој дом и своје срце приме и нове пријатеље и помогну им, ласту Чеду и Страшка. Маша и Меда заједно живе и заједно иду у авантуре. У паркићу близу куће овог пролећа пронашли су ласту са повређеним крилом, коју су спасили, залечили и назвали Чеда, који је постао трећи члан њихове породице, трећи другар. Једног јутра Маша не налази Чеду у свом кревету и креће, заједно са Медом у потрагу за њим. У тој авантиру они проналазе Страшка. Како је Страшко помогао Маши и Меди и како су они помогли њему сазнаћете уколико дођете и погледате представу „Авантуре Маше, Меде, Страшка и Чеде”.

Поред раније поменутих глумаца, у овој представи глуми и Оливера Викторовић.

Сва културна догађања одвијаће се испред Градске библиотеке, а у случају кише програм ће се одржати у Великој сали Дома културе. Сви програми почињу у 20 часова и улаз је слободан.

Покровитељ Културног лета је Општина Алексинац, организатор је Градско позориште „Театар 91”, суорганизатор ГКУД „Алексинац”, док ће техничку подршку пружати Центар за културу и уметност.

Фотографије: ГП “Театар 91” и Пан театар.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − four =