Не одричемо се лоших навика

Након Петровданског вашара, када су продавци склопили своје тезге, дочекала нас је иста слика као и сваке године. Након вашарџија остало је доста смећа на тротоару и улици где су биле тезге. Међутим, јутрошњи изглед улице и кеја није ни наговештавао да се предходна три дана ту одржавао вашар.

Заслуга за то је веће ангажовање радника Комуналног предузећа, што нам је и потврдио Далибор Марковић, директор Јавно комуналног предузећа „Комуналне услуге”

− Договорили смо се и припремили како ћемо реаговати одмах након вашара. Иначе, током трајања вашара, сва три дана, радници наших служби су пречишћавали тај део града, иако је сваког дана било доста смећа. Рано јутрос, од 4 сата, две наше службе, Служба хигијене и Служба зеленила су упоредо радиле свој посао и очистиле како кеј Моравице тако и улицу у којој се одржавао вашар, тако да је од јутрос слика другачија и немамо сво смеће − објашњава директор Марковић.

Иначе, како каже Марковић, они су на самом почетку вашара поделили и кесе продавцима који су били на вашару, али то је само делимично имало сврхе.

Оно што је сугурно, негде већ око 8 сати јутрос изгледало је као да се на простору између Таша и Моравице ништа није ни дешавало претходна три дана, иако смо били сведоци да је јако пуно смећа било на тој локацији.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 4 =