Лопта мирује до пролећа

Због погоршања епидемиолошке ситуације, Управни одбор Рукометног савеза Централне Србије, на јучерашњој електронској седници, донео је одлуку о одлагању редовних првенствених и куп такмичења која су под ингеренцијама овог Савеза, а усвојен је и предлог измена календара такмичења. Закључено је да се све неодигране и одложене утакмице морају одиграти пре почетка пролећног дела такмичарске сезоне. Ове одлуке и закључци тичу се и рукометаша и рукометашица Алексинца.

Конкретно, када је реч о рукометашицама Алексинца то значи да је утакмица А групе Прве лиге – Исток између Радана из Лебана и Алексинца, која је требало да се игра овог викенда, одложена за 10, односно 11. април наредне године. Донета је одлука да пролећни део првенства у овом рангу стартује 24. односно 25. априла.

И рукометаши Алексинца одлазе на непланирани одмор. Меч деветог кола Б групе Прве лиге – Исток против Нишке Бање, који је по календару такмичења требало да се игра наредног викенда, Алексинчани ће играти 27. или 28. марта, а други део првенство требало би да почне 10. односно 11. априла 2021. године.

Како је наведено у образложењу, одлуку о прекиду такмичења Управни одбор Рукометног савеза Централне Србије донео је, између осталог, и због све већег броја одложених првенствених и куп утакмица, што је последица пораста броја позитивних играча, играчица, тренера и службених лица на ковид 19.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =