Љубитељи пешачења – спремите се!

Ове године, јубиларни десети пут, биће одржана традиционална планинарска акција „Прелазак Послонских планина” у организацији Планинарског друштва „Варница 2012” из Ражња. Реч је о лаганој акцији, погодној за планинаре и рекреативце свих узраста и нивоа планинарског искуства стазом дужине 15 километара.

Акција ће у суботу, 17. децембра, започети окупљањем учесника испред манастира Светог Романа у Пасковчу од 7 сати и 30 минута. Након окупљања и припреме за успон следи полазак уређеном, очишћеном и обележеном стазом ка највишем врху Послонских планина (Церовачка ветрења 491 m) на коме је након око три сата предвиђен одмор.

Након краће паузе акција ће бити настављена до још једног истакнутог места – узвишења Варница на коме ће у планинарском дому бити послужен топли чај, ручак (планински пасуљ мрсан и посан за учеснике које су у великом Божићном посту уз погачу из ражањске црепуље) и од стане организатора бити уручене захвалнице. Око 14 часова предвиђен је спуст ка Ражњу.

Како истичу организатори, циљ ове акције је промовисање здравог начина живота, природних и културних вредности општине Ражањ, стваралаштва, гостопримства по коме су ражањци познати, упознавање људи, склапање нових пријатељства, ширење и одржавање контакта. Такође, учесницима препоручују да обују планинарске ципеле, обуку се слојевито, понесу капе, рукавице, резервну одећу, прибор за јело и користе камашне и штапове за ходање.

Заинтересовани учесници акције могу се пријавити на следеће бројеве телефона 065/ 841 24 88 и 064/362 91 55

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =