Председник општине о текућим инвестицијама, градњи болнице и базена

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић је на данашњем заседању општинског парламента, информишући одборнике, казао да је у периоду од септембра месеца до данас завршена реконструкција уличне расвете у улици Спортској, од Пиварског до Висећег моста, затим да је изградђено дечје игралишту у Тешици.

‒ Обављена је санација оштећења на саобраћајници насталог изградњом атмосферске канализације, у улици Јужноморавских бригада где је у првој фази урађен потпорни зид. Урађена је и поправка Дома културе у Вукањи у оквиру текућег одржавања и прва фаза санације Дома културе у Ћићини. У Житковцу је и завршена реконструкција ограде на фудбалском стадиону ‒ навео је Радичевић комуналне објекте чија је градња завршена.

Први човек алексиначке локалне самоуправе је говорио и о текућим инвестицијама. Он је напоменуо да је у току уређење дела брда парка Брђанка у Алексинцу, где је по динамици већ требало да се заврше радови, али се ипак очекује да они буду у потпуности окончани до краја године. У току је и санација моста на реци Моравици у улици Љупче Николић у Алексинцу или Гробљанског моста како је популарно назван. Захваљујући септембарском ребалансу Буџета обезбеђена су средства за санацију коловоза у делу улице Јужноморавских бригада у Алексинцу где је дошло до значајног оштећења приликом изградње атмосферске канализације и потпорног зида.

‒ У току су и радови на уређењу зона школе у Алексиначком Бујмиру и Моравцу. У међувремену су потписани уговори, али још увек нису почели радови на санацији дела коловоза општинског пута Суботинац-Мозгово у дужини од једног километра и потписан је уговор за санацију терена за мале спортове у Суботинцу ‒ истакао је председник.

Радичевић се осврнуо и на оно што очекује грађане општине Алексинац у наредном периоду. Пројекат који је започет када је у питању реконструкција и доградња Опште болнице је при крају и очекује се издавање грађевинске дозволе.

‒ У наредних 4-5 дана биће комплетирана и достављена документација Општини и биће поднет захтев за издавање грађевинске дозволе чиме се стичу услови да даље, преко сада већ Министарства за јавна улагања, кренемо реконструкцију и доградњу опште болнице у Алексинцу. Што се тиче пројекта „Чиста Србијаˮ урађен је део пројекта за негде половину канализационе мреже. За другу половину, очекујемо убрзо да стигне пројекат за саму канализациону мрежу и изабран је извођач, односно пројектант, који ће пројектовати постројење за прераду отпадних вода – изложио је одборницима председник општине тренутно стање када су у питању капиталне инвестиције за ово подручје.

На инсистирање опозиционог одборника Ивана Димића да представници законодавне локалне власти буду  информисани о активностима на изградњи градског базена, Радичевић је казао да се и на том плану ради, али због решавања сложених имовинско-правних односа резултата још увек нема, али да очекује да ће се у 2023. години почети и са тим пројектом.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =