Likovna radionica povodom Uskršnjih praznika

U porti crkve Svetog Arhangel Gavrila u Žitkovcu u nedelju je održana likovna radionica za najmlađe meštane žitkovačke parohije. Ova likovna radionica podrazumevala je bojenje i ukrašavanje uskršnjih jaja i crtanje radova na temu Uskrsa, a deo je programa „Uskršnji praznici 2019ˮ koji organiziju Crkvena opština Žitkovac u saradnji sa Udruženjem stvaralaca u kulturi „Zavičajˮ iz Žitkovca.

‒ Počeli smo nedelju dana pre Vaskrsa da već pripremamo  proslavu praznika. S obzirom da su deca slobodna u nedelju mi smo pozvali devojčice i dečake od 7 do 15 godina da dođu i oslikavaju jaja, prave aranžmane ‒ poručio je Dragoslav Ristić, član Crkvenog odbora.

Mališanima su u oslikavanju i crtanju pomagali slikar Zlatko Pavlović i Gordana Ristić, koja se dugi niz godina bavi primenjenom umetnošću oslikavanja.

Nakon pozdravne reči organizatora, za decu je priređena zanimljiva igra u kojoj su tragali za uskršnjim jajima sakrivenim na 11 mesta u porti Crkve.

Svi radovi, koje su mališani napravili, naći će se na prodajnoj izložbi koja će biti organizovana u dvorištu žitkovačke crkve ili, u slučaju kiše, u samoj crkvi od četvrtka, 25. aprila, pa sve do subote.

‒ Sa tim novcem koji deca eventualno dobiju za svoje radove prodajom, mi ćemo ih voditi na jednodnevni izlet u jednom od manastira u Srbiji ‒ dodaje Ristić.

Na samom kraju ove likovne radionice Dragoslav Ristić se zahvalio, u ime organizatora, deci što su se odazvala u velikom broju i roditeljima koji su odvojili svoje vreme i sami prisustvovali ovoj radionici.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

three × 1 =