Ликовна радионица поводом Ускршњих празника

У порти цркве Светог Архангел Гаврила у Житковцу у недељу је одржана ликовна радионица за најмлађе мештане житковачке парохије. Ова ликовна радионица подразумевала је бојење и украшавање ускршњих јаја и цртање радова на тему Ускрса, а део је програма „Ускршњи празници 2019ˮ који организију Црквена општина Житковац у сарадњи са Удружењем стваралаца у култури „Завичајˮ из Житковца.

‒ Почели смо недељу дана пре Васкрса да већ припремамо  прославу празника. С обзиром да су деца слободна у недељу ми смо позвали девојчице и дечаке од 7 до 15 година да дођу и осликавају јаја, праве аранжмане ‒ поручио је Драгослав Ристић, члан Црквеног одбора.

Малишанима су у осликавању и цртању помагали сликар Златко Павловић и Гордана Ристић, која се дуги низ година бави примењеном уметношћу осликавања.

Након поздравне речи организатора, за децу је приређена занимљива игра у којој су трагали за ускршњим јајима сакривеним на 11 места у порти Цркве.

Сви радови, које су малишани направили, наћи ће се на продајној изложби која ће бити организована у дворишту житковачке цркве или, у случају кише, у самој цркви од четвртка, 25. априла, па све до суботе.

‒ Са тим новцем који деца евентуално добију за своје радове продајом, ми ћемо их водити на једнодневни излет у једном од манастира у Србији ‒ додаје Ристић.

На самом крају ове ликовне радионице Драгослав Ристић се захвалио, у име организатора, деци што су се одазвала у великом броју и родитељима који су одвојили своје време и сами присуствовали овој радионици.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 7 =