Супер жене у борби против насиља

Тродневни тренинг на тему Превенције и борбе против насиља у породици и свих осталих облика насиља одржан је током минулог викенда у Сокобањи. Организатор ове едукације за укупно 22 особе је Удружење Супер жене из Тешице, у склопу пројекта „За живот без насиља” који се реализује уз подршку Траг фондације.

Тренинг је водила Братислава Стојковић, психолог и лиценцирани едукатор из области насиља у породици и над женама. Према речима учесникца ове едукације циљ је остварен, а то је повећање знања о превенцији и борби против насиља над женама, упознавање са планом сигурности за потенцијалне жртве као и са основним законским одредбама о поступању у случају било ког облика насиља.

Наредни кораци чланица Супер жена је организовање трибина у околним подјастребачким селима, тачније, поред Тешице укључена су и села Лоћика, Копривница, Врћеновица и Лужане. Пројекат „За живот без насиља” траје укупно седам месеци, до средине септембра, када се организује велики завршни догађај који има за циљ анимирање шире заједнице за заједничку бору против насиља над децом и женама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − one =