Лекције никад више неће бити монотоне

Процес акредитације програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за наредне три школске године је коначно завршен. На листи одобрених програма од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања нашао се и семинар који носи назив „Школа будућности – Мајкрософт програмима до савремене наставе” који је осмислио тим из Основне школе „Јован Јовановић Змај” на Алексиначком Руднику.

Тим су чиниле наставница српског језика Марија Петровић, наставница историје Сузане Ристић и педагога школе Јасмине Марковић, а семинар разматра употребу занимљивих програма Мајкрософт компаније у настави са циљем да се олакша рад наставницима, подигне квалитет наставе, побољша интеракција између ученика и наставника, дигиталну писменост подигне на виши ниво, док се ученицима који прате наставу према индивидуалном оперативном плану омогућава несметан наставни процес без пасивног слушања.

Семинар је осмишљен као дводневно дружење са полазницима који поред теоријског дела и размене искустава у раду, имају и део који подразумева и практичну примену теоријског знања. Тада полазници и сами постају творци занимљивих презентација, уредници часописа у Sway програму, видео лекција у Flipped classroom- u. Постају аутори тестова и анкета у Socrative програму или власници правих малих бележница у One Note програму на Office 365 платформи.

Иако све ово делује крајње занимљиво, што је још важније, применљиво је у настави, има едукативни карактер и са овим програмима лекције никад више неће бити монотоне. 

Насловна фотографија: Архива.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 6 =