Има разлога за задовољсто

За разлику од  других зонашких екипа које су на одмору већ двадесетак дана, фудбалери ОФК Напретка 1929 имали су нешто дужу такмичарску сезону. Разлог за то је учешће у завршници купа на нивоу Нишавског округа.

А што се првенства тиче, ОФК Напредак је заузео високо пето место са 43 бода, односно 11 победа, 10 ремија и девет пораза уз гол-разлику 32:31.

− Нисам задовољан оваквим пласманом него сам  презадовољан − каже Братислав Живић, председник клуба. –На почетку првенства смо имали неке потешкоће које смо веома успешно разрешили. Морам да кажем да нисмо очекивали овакав резултат; освајање петог места представља велики успех за ОФК Напредак − додаје Живић.

Екипу је са клупе предводио тренер Душан Васић, али не током целе полусезоне већ на последњих 12-13 утакмица.

− Претходни тренер је оставио јако добру атмосферу у тиму, екипа је била сложна и то је један од разлога што смо остварили овакав пласман − истиче Васић. – Поред првенства играли смо и куп утакмице и финалу Купа ФСО победили Мораву и дошли до трофеја. Можда смо могли да остваримо још бољи пласман, али када се имају све околности у виду, ОФК Напредак је у потпуности заслужио овакав резултат у Зони Центар и у Купу ФСО − наглашава наш саговорник.

Како тренутно ствари стоје, припреме за нови шампионат у Зони Центар фудбалери ОФК Напретка 1929 почеће крајем јула.


Заслужили одмор

После финалне утакмице за Куп Фудбалског савеза Нишавског округа, која је одиграна у Кочану против Младости из Батушинца, фудбалери ОФК Напретка су од 26. јуна на заслуженом одмору.

Као што смо већ објавили, Алексинчани су после ремија у регуларном току (1:1) изгубили на пенал-рулету са 4:2.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − six =