Laureati Damjanović i Ilić

Prvu nagradu na konkursu za najbolji aforizam koji je raspisalo Udruženje stvaralaca u kulturi „Zavičaj” iz Žitkovca dobio je Igor Damjanović iz Beograda. Druga nagrada pripala je Ninusu Nestoroviću iz Novog Sada, dok treću nagradu ravnopravno dele Zoran M.Jovanović (Leskovac), Milivoje Jozić (Novi Beograd) i Milorad Ćosić (Beograd).

Žiri, u sastavu Miodrag Tasić, aforističar, Katarina Gajić, profesorka srpskog jezika i književnosti i Zoran Živković, karikaturista,odlučio je da dodeli i tri pohvale i to: Mariji Gojkov iz Beograda, Slobodanu Martinoviću iz Lazarevca i Ivani Srećković iz Beograda.

Članovi porodice Pavla Tončića u čiju čast se organizuju „Dani satire“ nagradu su dodelili Ljubomiru Iliću iz Male Krsne.

U „Zavičaju” naglašavaju da su zadovoljni odzivom (60 autora) i kvalitetom aforizama. Posebno raduje podatak da su na konkurs pored aforističara iz Srbije učestvovali i autori iz Republike Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske ali i iz Belgije.

Uručenje nagrada uz učešće nagrađenih autora planirano je za 5. septembar sa početkom u 17 časova. Tom prilikom biće predstavljen i Zbornik u kome će biti zastupljeni svi učesnici konkursa.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

16 + 20 =