Лауреати Дамјановић и Илић

Прву награду на конкурсу за најбољи афоризам који је расписало Удружење стваралаца у култури „Завичај” из Житковца добио је Игор Дамјановић из Београда. Друга награда припала је Нинусу Несторовићу из Новог Сада, док трећу награду равноправно деле Зоран М.Јовановић (Лесковац), Миливоје Јозић (Нови Београд) и Милорад Ћосић (Београд).

Жири, у саставу Миодраг Тасић, афористичар, Катарина Гајић, професорка српског језика и књижевности и Зоран Живковић, карикатуриста,одлучио је да додели и три похвале и то: Марији Гојков из Београда, Слободану Мартиновићу из Лазаревца и Ивани Срећковић из Београда.

Чланови породице Павла Тончића у чију част се организују „Дани сатире“ награду су доделили Љубомиру Илићу из Мале Крсне.

У „Завичају” наглашавају да су задовољни одзивом (60 аутора) и квалитетом афоризама. Посебно радује податак да су на конкурс поред афористичара из Србије учествовали и аутори из Републике Српске, Црне Горе, Северне Македоније, Хрватске али и из Белгије.

Уручење награда уз учешће награђених аутора планирано је за 5. септембар са почетком у 17 часова. Том приликом биће представљен и Зборник у коме ће бити заступљени сви учесници конкурса.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − seven =