Kreativni haos na aleksinačkoj sceni

Ljubitelji pozorišta imaju priliku da besplatno pogledaju još jednu od 10 premijernih predstava amaterskih pozorišta iz Srbije na ovdašnjoj sceni.

U sredu, 22. decembra, od 20 sati gostuje pozorište „Kreativni haos“  iz Smedereva sa predstavom „Dr Šuster”.

Drama Dušana Kovačevića “Dr Šuster” vraća gledaoca u vreme devedestih godina 20.veka, “vreme sloma”, društvenog, moralnog, kulturološkog. Priča o nestanku ideje sveta čiji temelji su građeni na čestitosti, poštenju, marljivosti, vrlini. Način na koji glavni junaci grade odnose, razmišljaju o budućnosti, egzistira na granici apsurda. Snovi, želje, sećanja i suštinski važne, a neostvarene težnje, grade likove koji pokušavaju da prežive u svetu koji izgubivši oslonoc kao da lebdi u međuprostoru nadrealnog i zbilje.

Režija ovog komada poverena je Neveni Rakočević, a u predstavi igraju Ivan Bajčić, Uroš Pavlović, Aleksa Vujović, Jelena Stevanović, Stefan Nikolić, Marija Narandžić, Valentino Oljača i Milan Ranković.

Inače, nakon što su predstavnici Gradskog pozorišta „Teatar 91” potpisali sporazum o saradnji ustanova kulture gradova u Republici Srbiji, gde su se na naki način obavezali da pozorišne predstave koje imaju na repertoaru odigraju u 10 gradova koji su potpisnici tog ugovora i isto toliko ansambala da ugoste,od prošlog meseca ove godine krenuli su sa razmenom pozorišnih predstava.

Naslovna fotografija: Ilustracija – Detalj iz predstave “Dr Šuster”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

five + one =