Краљеви севдаха поново у Алексинцу

Након веома успешног концерта 2019. године, за који се тражила карта више, популарна world music група „Mostar Sevdah Reunion” ће поново наступити у Алексинцу.

Концерт ове групе заказан је за петак, 1. децембар, од 20 часова у Великој сали овдашњег Дома културе. Цена улазнице износи 500 динара и може се купити на билетарници ове културне установе.

„Mostar Sevdah Reunion” је музичка група из Мостара, њихов музички стил се састоји од севдаха, севдалинки и ромске музике у модерним аранжманима. Музика коју они изводе, world music, потиче из различитих делова света, често комбинујући традиционалне и модерне елементе. Идејни оснивач бенда је продуцент и менаџер Драги Шестић. Група је наступала на најпрестижнијим светским музичким фестивалима са којих је доносила награде.

Први албум снимили су давне 1999. године за издавачку кућу World Connection из Холандије. До сада су издали чак 12 студијских албума, од којих је последњи „Lady sings the Balkan blues” издат 2022. године и три концерта албума.

Број за куповину и резервацију улазница је 018/800-160. Организатор концерта је Центар за културу и уметност Алексинац под покровитељством Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + twelve =