zaprasivanje-komaraca

Крајем седмице напад на крпеље и ларве комараца

Крајем ове седмице, тачније у петак, суботу и недељу биће спроведене акције сузбијања крпеља и ларви комараца.

У организацији Општинске управе општине Алексинац овог петка, 25. септембра вршиће се сузбијање крпеља на фреквентним зеленим површинама на територији општине Алексинац и то уређајима са земље у парку Брђанка и другим мањим зеленим површинама у Алексинцу, Старом и Новом гробљу и неформалним излетиштима у околини, парковима на Ал. Руднику и у Житковцу, на уређеном делу обале Бованског језера и на меморијалним местима, на истим локацијама и у истом обиму као и претходних година.

Да би се акција успешно реализовала и избегле нежељене последице моле се грађани да у време третмана не бораве на поменутим локацијама и не изводе кућне љубимце. Пчелари се обавештавају да предузму мере заштите пчелињих друштава уколико иста држе у непосредној близини наведених локација.

У случају неповољних временских прилика третман се одлаже за први наредни дан када временски услови погодују за извођење истог.

За викенд, у суботу 26. и недељу 27. септембра биће спроведена акција сузбијања ларви комараца у барама, ископима, каналима и деловима старог корита реке Јужне Мораве и појединим деловима тока реке Моравице, а коју организује Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Сузбијање ларви комараца врши се директним аплицирањем препарата у водене површине које су станишта ларви комараца и не представља никакву опасност за пчеле.

Акције ће изводити заједно предузећа ДЕ МУС доо Београд и СИНИТРА ДДД доо Ваљево.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060 2182244

Један коментар

  1. Ma koji bre napad, čuj “napad”. Pa kakvo to sredstvo koriste i ko u stvari krade pravo sredstvo, to da se istraži. Bio sam na Brđanku kad su napravili dimnu zavesu i gledao sam insekte koji se okupljaju na banderama, prolazio je dim kroz njih dobrih 20 minuta i nijedan nije pao, klasika priča kod nas, lopovluk.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =