Savet za saobraćaj

Лакше до успоривача брзине

Разматрање измене Правилника о критеријумима и мерилима за постављање техничких средстава за успоравање саобраћаја, илити лежећих полицајаца, била је главна тачка јучерашњег заседања Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац.

Измене правилника донете су на основу закључка са последњег заседања Савета, јер се јавила потреба промене начина бодовања, па ће убудуће, ако Општинско веће да сагласност на измене, постављање лежећих полицајаца бити знатно лакше. Према достављеном предлогу, у новом Правилнику ће се више бодовати критеријуми као што је близина школа и дечијих игралишта, односно места где се окупљају деца, а такође и статистика саобраћајних незгода на делу улице или пута за који се врши бодовање, поготово уколико је било настрадалих лица у протеклих пет година.

У наставку заседања чуо се и извештај комисије која је обишла државни пут 158 II-а реда од Алексиначког Рудника до Делиграда на основу закључка Савета, а на захтев мештана Вукашиновца где се скоро десила саобраћајна несрећа са смртним исходом. Комисија је на терену уочила више недостатака, од тога да не постоје погодне површине за кретање пешака, да су саобраћајни знакови заклоњени растињем, до тога да између насеља Рутевац и Вукашиновац у дужини од 1.500 метара не постоји могућност заустављања возила ван коловоза.

Након поднетог извештаја, како није у његовој надлежности та саобраћајница, Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац донео је одлуку да овај извештај проследи управљачу пута Јавном предузећу „Путеви Србије”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × three =