Kovid u Aleksincu: Upozoravajuće povećanje novoobolelih

U ovoj sedmici dnevni broj novozaraženih na području opštine Aleksinac opet je dvocifren. Juče je testirano 127 pacijenata i njih 15 je bilo pozitivno na virus. Samo sedam dana ranije, prethodnog četvrtka, u aleksinačkim zdravstvenim ustanovama urađeno je 99 testova i samo u šest slučajeva otkriveno je prisustvo virusa korona.

Kako je već uobičajeno, ponedeljkom se veći broj pacijenata sa respiratornim tegobama javlja u kovid službe. Tako je bilo i u ponedeljak kada je 108 osoba testirano od kojih je 11 bilo novozaraženo. Suprotno očekivanjima broj obolelih na dnevnom nivou počeo je da raste. U utorak, od 136 testiranih uzoraka 13 je bilo pozitivno. U sredu je od 113 osoba uzet uzorak i kod njih 14 je otkriveno prisustvo virusa korona

Još jedan podatak ukazuje da se nešto negativno dešava kada je u pitanju Kovid na području naše opštine. U prva četiri dana ove sedmice testirane su 484 osobe i otkrivena su 53 zaražena lica, a tokom cele prošle sedmice od 656 uzetih uzoraka 56 je bilo pozitivno. Ostaje da se vidi u narednim danima da li će se nastaviti trend povećanja obolelih od Kovida na poručju naše opštine ili je ovo samo prolazna pojava.

Naravno, ove brojke su daleko od onih koje smo imali u špicu epidemije, u novembru, kada je za sedam dana rađeno i po 1200 testova, a otkrivano i po 350 novozaraženih.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

10 + thirteen =