Лауреати: Мина, Никола и РК Алексинац

У присуству бројних спортиста, тренера и спортских радника, синоћ је у Дому културе у Алексинцу одржана традиционална свечаност на којој су уручене награде и признања спортистима који су својим дометима обележили ову 2021. годину.

После поздравих речи председника Спортског савеза општине Бојана Младеновића, председника општине Далибора Радичевића и Тамаре Крковић која је лауретима честитала у име Спортског савеза Србије, саопштена је одлука о добитницима признања.

Титулу најбоље екипе понео је Рукометни клуб Алексинац, јесењи шампион Прве лиге – Исток. Најбоља сениорка је Мина Ђорђевић, кошаркашица подгоричке Будућности – Бемакс и репрезентативка Србије, а међу сениорима без премца је био Никола Трајковић, члан Џудо и џиу-џицу клуба НиФ. Он је на Првенству света у џиу-џици у Абу Дабију (УАЕ) освојио треће место и тако оверио „визу“ за Светске игре у америчком граду Бирмингемунаредне године.

Бојан Младеновић и Никола Трајковић

Награду за животно дело добио је Слободан Павловић Цоби, некадашњи боксер, а сада тренер БК „Рудар“. Био је првак Југославије и  државни репрезентативац, учесник Олимпијских игара у Лос Анђелосу, освајач  престижних награда као што су Златна рукавица  и Златни гонг.

За најбољег тренера проглашен је Ненад Ранђеловић, председник Шаховског клуба Лав, оперативни тренер и национални судија.

Михаела Голубовић, која  годинама обавља послове секератара у Кошаркашком клубу Напредак, проглашена је за најбољег спортског радника.

Мина Ђорђевић

Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА) добио је признање за допринос развоју  спорта, док је Спортско удружење „Риболовац“ награђено посебним признањем Спортског савеза општине.

За најбољи млади спортски колектив проглашена је екипа млађих пионирки Кошаркашког клуба „Напредак“.

У конкуренцији спортиста до 12 година најбољи су Лана Николић, каратискиња „Шуматовца“ и Димитрије Марковић, голман у нишком ФК „Филип Филиповић“.

Међу јуниорима епитет најбољих понели су Анастасија Војиновић, шахискиња ШК „Лав“ и Милош Ерор, кошаркаш „Напретка“.

У категорији инвалидних лица најбољи спортиста је Небојша Китић, члан Стонотениског клуба „Шуматовац“.

Признања за постигнуте резултате у овој години добили су: Лазар Момчиловић (ПСК ,,Брђанка“), Александар Јањић (СУ ,,Риболовац“) и Лазар Станковић, члан Џудо клуба ,,Алексинац“.

Рукометни клуб Алексинац

Додељена су и признања за перспективне спортисте, а добитници су: Дуња Стевановић (ЖРК ,,Алексинац“, Милан Станић (КК ,,Напредак“), Анђелија Трајковић (ОК ,,ПИН“), Павле Здравковић ( Школа фудбала ,,Велибор Васовић Васке“), Јана Адамовић (СТК ,,Шуматовац“), Иван Станковић (ОФК ,,Напредак 1929“), Јована Стојановић ( Гимнастички клуб ,,Ниш 75“) и Огњан Николић (ФК ,,Рудар 2016“, Ал. Рудник).

У музичком делу програма учествовали су ученици и наставици ОМШ „Владимир Ђорђевић“ из Алексинац.

Најбоље спортисте и екипе и ове године изабрали су чланови Управног одбора Спортског савеза општине.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − nine =