За крај године велика акција

Као што традција налаже, Клуб добровољних давалаца крви „Хумано срце” из Алексинца и алексиначки Црвени крст, а у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша организују последњу акцију добровољног давања крви у овој години. Акција је заказана за понедељак, 27. децембра, у просторијама Дома културе.

− Жеља нам је да и ову годину завршимо са преко 1000 боца крви скупљених у Алексинцу како би помогли нашим суграђанима. Ми смо овом приликом позвали наше сареднике из Клуба давалаца „Железничар”, позвали смо раднике Дома у Кулини, рударе, а упутили смо позив и ученицима Гимназије. Очекујемо да ће ово бити још једна велика акција − рекао је Миша Војиновић, председник ДДК „Хумано срце”.

 Организатори ових акција поручују да сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да у наредном периоду одлажу због ситуације са корона вирусом. У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције они су за даваоце крви имплементирали додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =