Ковид у Алексинцу: Упозоравајуће повећање новооболелих

У овој седмици дневни број новозаражених на подручју општине Алексинац опет је двоцифрен. Јуче је тестирано 127 пацијената и њих 15 је било позитивно на вирус. Само седам дана раније, претходног четвртка, у алексиначким здравственим установама урађено је 99 тестова и само у шест случајева откривено је присуство вируса корона.

Како је већ уобичајено, понедељком се већи број пацијената са респираторним тегобама јавља у ковид службе. Тако је било и у понедељак када је 108 особа тестирано од којих је 11 било новозаражено. Супротно очекивањима број оболелих на дневном нивоу почео је да расте. У уторак, од 136 тестираних узорака 13 је било позитивно. У среду је од 113 особа узет узорак и код њих 14 је откривено присуство вируса корона

Још један податак указује да се нешто негативно дешава када је у питању Ковид на подручју наше општине. У прва четири дана ове седмице тестиране су 484 особе и откривена су 53 заражена лица, а током целе прошле седмице од 656 узетих узорака 56 је било позитивно. Остаје да се види у наредним данима да ли ће се наставити тренд повећања оболелих од Ковида на поручју наше општине или је ово само пролазна појава.

Наравно, ове бројке су далеко од оних које смо имали у шпицу епидемије, у новембру, када је за седам дана рађено и по 1200 тестова, а откривано и по 350 новозаражених.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 1 =