Корисницима „Јеленца” изложба на поклон

У Геронтолошком центру „Јеленац” у Алексинцу данас је, у присуству радника и корисника ове установе, отворена изложба фотографија под називом „Лепота старења” коју је приредио овдашњи Центар за културу и уметност Алексинац.

Изложба „Лепота старења” настала је као продукт пројекта који је реализовало Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Удружењем „Амити” и Фото савезом Србије. Алексиначка публика је ову изложбу могла да погледа у Дому културе током прошле године. Представљене фотографије су настале као резултат пројекта који је посвећен управо старијим лицима.

− Ове фотографије су један леп доказ и приказ лепоте старења и заправо оног доба у коме се ви сада налазите, а то је зрело доба. Ви као чланови нашег друштва и наше заједнице сте нам заправо јако драгоцени управо због тог искуства, управо због тога што ми млади од вас можемо да научимо толико тога, да се са вама дружимо и са вама проводимо време, а све то у циљу да би ми нешто ново и корисно сазнали од вас – поручила је Далиборка Стевановић, директорка Центра за културу и уметност Алексинац.

Центар за културу и уметност Алексинац ову изложбу оставља Геронтолошком центру на коришћење, како би красила простор ове установе, али и оне у Тешици.

− Сарадња са Центром за културу и уметност Алексинац датира одавно, има дугу традицију и искрено се надам да ће се тако и наставити и додатно интензивирати. Што се тиче корисника били су врло заинтересовани претходних дана у току спремања изложбе и сматрам да ће ово бити значајно за њих, јер ће трајно оплеменити простор у коме бораве – оценила је Ивана Мишкулин, социјални радник Геронтолошког центра „Јеленац”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 6 =