Konkurs za poljoprivrednike – umesto redova rang lista

Opština Aleksinac, odnosno Fond za razvoj poljoprivrede raspisao je javni poziv za dodelu subvencija poljoprivrednicima sa teritorije aleksinačke opštine koji se bave proizvodnjom mleka, voćarstvom, povrtarstvom, gajenjem cveća i pčelarstvom.

Iz lokalnog budžeta za ove namene je izdvojeno 12 miliona dinara, a korisnik može konkurisati za podsticaj u okviru jedne ili više investicija do vrednosti od 200 hiljada dinara, za razliku od prošlogodišnjih 100 hiljada. Poljoprivrednicima će biti subvencionisano do 60 odsto investicije bez PDV-a, u zavisnosti od vrste pomoći. Prijava na javni poziv je od 16. do 30. juna.

Ilustracija (izvor: Gugl).

Od ove godine uvedena je još jedna novina, sredstva se ne dodeljuju po redosledu predaje zahteva, već na osnovu rang liste koja će biti napravljena na osnovu bodovanja po određenim kriterijumima.

Više informacija, tekst javnog poziva i obrazac zahteva za isplatu podsticaja za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u 2021. godini može se preuzeti na sajtu opštine (www.aleksinac.org). Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su i na telefon 018/809-040, svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Naslovna fotografija: Ilustracija (izvor: Gugl).

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × five =