Концертом камерног дуа „AccoPiano” почиње „Вива хармоника”

Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” домаћин је још једног међународног фестивала. У питању је Фестивал „Вива хармоника” који се ове године одржава по шести пут у нашем граду од 7. до 9. априла и окупља велики број младих хармоникаша, наставника и професора хармонике, као и велики број љубитеља овог инструмента који има дугогодишњу традицију на овим просторима.

Први фестивал одржан је 2015. година. Ове године, као и они ранијих, фестивал се води основним идејама, а то су промовисање хармонике, јачање интересовања према овом инструменту, али и према музици генерално код деце и промовисању младих извођача.

Свечано отварање Фестивала „Вива хармоника” предвиђено је за вечерас у камерној сали Музичке школе концертом камерног дуа „AccoPiano” од 18 сати. Састав „AccoPiano” чине Стефан Николић, професор хармонике и Данило Перковић, професор клавира и корепетитор у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац” из Неготина.

Такмичарски део биће одржан у суботу и недељу у просторијама Алексиначке гимназије и као и ранијих година организује се такмичење солиста, камерних ансамбала и оркестара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × four =