Концерт који је одушевио публику

Можда најбољи програм овогодишње манифестације „Културно лето” одржан је у петак, када су љубитељи добре музике били у прилици да присуствују концерту „Љубав, вино и пијанино” солисте РТС-а Милоша Радовића.

Милош Радовић је баритон и професор певања, а студије соло певања је завршио у класи примадоне Радмиле Бакочевић. Солиста је РТС, одржао је више од 150 солистичких концерата. Наступа са различитим ансамблима – Народни оркестар РТС-а, Тамбурашки оркестар РТВ Нови сад, камерни ансамбли…

Да биографија овог солисте није преувелуичана, видело се и током концерта, јер су се пролазници главном улицом прикључивали публици, а ретко ко од пролазника није застао бар на тренутак да послуша несвакидашњи наступ.

Поред класичног, оперског репертоара, Радовић је изводио староградске песме, наполитанске композиције, романсе, шлагере, евергрин мелодије и традиционалну музику, националних и светских аутора.

Богат репертоар је на све присутне оставио утисака, па нисмо могли да не искористимп прилику да га упитамо колико је потребно рада и одрицања, поред урођеног талента, да неко овако добро пева.

− Па заиста доста рада и одрицања, али првенствено, ако у раној младости слушате то што треба да се слуша, та права и квалитетна музика онда ту нема грешке. Рад, то сте добро рекли, али Бог или ти да или ти не да, само кроз школовање доврши се једноставно тај глас и што би ови старији рекли да се испече занат на прави начин. Али просто, вечерас је победила љубав, вечерас је победила музика, победили су наши драги домаћини који су нас лепо угостили и публика и то је вечерас дисало једним плућима. Уз рад потребно је да то неко и препозна и да једноставно поделимо енергију − рекао је Радовић и додао да има доста уметника који су изгубили доста времена и младости, а просто немају коме то да пренесу кроз свој рад, или једноставно нису медијски пропраћени, тако да без обзира на таленат и на одрицање треба имати мало среће у животу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 5 =