Комунално предузеће нуди шансу незапосленима

Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” и ове године спроводи јавне радове и у оквиру њих ангажује теже запошљива и маргинализована лица.

У овом предузећу већ спроводе активне мере јавних радова које финансира Национална служба запошљавања и одређен број лица је тренутно ангажован у овој фирми на пословима чишћења гробља и на чишћењу депонија у оквиру стамбених блокова у градском језгру, а сада им је одобрен нови позив који финансирају заједно локална самоуправа и НСЗ.

Овом приликом биће ангажовано седам лица, за сада се пријавило пет, па директор овог предузећа Далибор Марковић позива остале заинтересоване да се пријаве.

− Овим путем позивам све заинтересоване да се пријаве или у НСЗ или директно код нас у предузећу, уколико су заинтересовани за радно ангажовање у наредна четири месеца. Радове на којима ће бити ангажовани су сличне врсте као и садашњи радови, одржавање односно санирање дивљих депонија како у граду код стамбених блокова, тако и у ширем подручју самог града − поручује Марковић.

Оно што је битно, поред накнаде коју добијају од стране НСЗ-а и Општине Алексинац, ЈКП „Комуналне услуге” надокнађује путне трошкове радницима, што је можда једна повољност у односу на установе које не могу такву накнаду да исплате.

‒ Уколико има заинтересованих лица, најкасније у току следеће недеље се могу пријавити код нас у предузећу и већ у наредних десетак дана могу започети рад код нас. Оно што такође истичем, имамо ту политику фирме, да у моменту када нам буду потребна лица која дођу на замену наших радника који су на боловању или из неког другог разлога одсуствују, увек узимамо лица која су раније код нас већ била ангажована по питању јавних радова − додаје Марковић.

Према свему судећи, овим ангажовањем се стиче једна улазница за даља ангажовање у оном моменту када ово предузеће за то има потребу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − ten =