Каратисти осветлали образ: 16 медаља на Купу Србије!

Куп Србије у Деспотовцу, који је организовала Српска карате унија, окупио је 320 такмичара из 21. клуба из Србије, Републике Српске и Италије. Међу њима били су и представници Карате клуба „Шуматовац” из Алексинца.

Предвођени председником Дејаном Вуксановићем и тренером Миодрагом Јовановићем, млади алексиначки каратисти имали су заиста богату жетву медаља; окитили су се са 16 одличја, од којих је шест златних, пет сребрних и пет бронзаних.

Златнемедаље изборили су: у катама појединачно Емина Младеновић и у катама екипно женски ката тим „Шуматовац 1” (Емина Младеновић, Милица Јовановић и Милица Миловановић). У борбама златом су се окитили: Емина Младеновић (јуниорке до 57 кг), Никола Ристић (сениори до 68 кг) и Стефан Стојановић (јуниори до 65 кг и апсолутна категорија).

Сребрне медаље у катама појединачно припале су Лани Николић, Милици Јовановић и Луки Алексићу. У борбама сребро су освојиле Емина Младеновић  у апсолутној категорији старијих кадеткиња и Милица Јовановић у категорији јуниорки до 57килограма.

Бронзане медаље у катама појединачно  освојилису Стефан Стојановић, Лука Будурић и Хана Ранђеловић, а у борбама Милица Јовановић (апсолутна категорија јуниорки) и Никола Ристић (апсолутна категорија сениора).

Стимулативне медаље за учешће добили су: Кирил Ристоски, Ленка Раденковић, Јефимија Стевановић, Ирена Бошковић, Огњен Стојадиновић, Страхиња Ристић, Лазар Ђурић, Димитрије Милојковић, Лазар Дачић, Андријана Дачић, Димитрије Рајковић, Михајло Митић, Теа Николић и Борис Цветковић

− И те како смо задовољни постигнутим резултатима на Купу Србије, јер су они још једна потврда да добро радимо − каже председник клуба, Дејан Вуксановић. – У Лајковцу ће 11. децембра бити одржан завршни турнир на коме Српска карате унија прогласити најбоље такмичаре у овој години, а ја се надам да ће се и неки од наши такмичара наћи на списку најбољих − наглашава Вуксановић.

Каратисти “Шуматовца” посетили су манастир Манасију

Фотографије: КК „Шуматовац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − fourteen =