Ражањској црепуљи награда за најбољи сувенир

Туристичкa oргaнизaциja грaдa Лeскoвцa je 9. нoвeмбрa ове гoдинe билa дoмaћин јубиларне 15. Излoжбe сувeнирa и туристичких публикaциja. Излoжбa je рeaлизoвaнa у хoлу Народног позоришта, а пoкрoвитeљ мaнифeстaциje биo je грaд Лeскoвaц.

Том приликом додељене су награде у једанаест категорија, које се односе на сувенире и пропагандне материјале са којима туристичке организације на најбољи начин представљају своју туристичку дестинацију.

Петочлани жири, који је био састављен од књижевних уметника и представника ТО града Лесковца, је у категорији сувенира прву награду доделио Туристичкој организацији Ражањ за сувенир „Ражањска црепуља”.

− С обзиром да први пут учествујемо на Манифестацији у категорији ‘сувенир’, веома смо задовољни пласманом и освојеном наградом коју нисмо очекивали, јер је заиста интересантних сувенира било на изложби. Реч је о оригиналном, упечатљивом, ручно израђеном сувениру који јасно симболизује црепуљарсто по коме је ражањски крај познат. Сувенири играју важну улогу у промоцији туристичке понуде с тога је у наредном периоду план да поред црепуље израдимо још сувенира са мотивима по којима је наша општина препознатљива и уједно обогатимо пропагандни материјал ТО општине Ражањ – казала је Јелица Миленковић, в.д. директора у овој туристичкој организацији. 

Пре пар година ТО Ражањ је на овој смотри освојила друго место у категорији употребни предмет – црепуља.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × one =