Карантин на норвешки начин: Саша „куроном” против „короне”

Старије и средовечне генерације још памте доминантaн и јединствени радио глас Саше Димитријевића, који годинама живи на релацији Норвешка – Ниш. У позним годинама више у Норвешкој. Своју неоспорну духовитост исказује и у комуникцији са колегама у Србији. Једну такву досетку пренео нам је колега из Ниша Милорад Додеровић. Можда ће и вас забавити у данима када сте више у стану, него на улици.


Saša Dimitrijević Легендарни водитељски и новинарски први глас неправедно угашеног Радио Ниша, новинарски господин који се већ више година дописује из Осла са најпознатијим српским медијима доказујући да је и даље у пуној новинарској форми. Због крштенице је ових дана приморан да се карантинише у кући са својом г-ђом Кари. Инсајдерски нам дојављује да се „куроном” бори против „короне”.

И одмах и отклања могуће безобразне мисли појашњавајући да је „курона”/„игра сиромаха”/ уствари импровизовани билијар који може стати на сваки кућни сто. Мале дрвене плочице убацују се у рупе на угловима веће плоче. Овај „џепни билијар”, појашњава даље Сале, потиче са индијског подконтинента из доба колонијалних владара.

Његова г-ђа Кари ухватила га је кроз објектив у тренуцима док се, уз кратак бег из карантина, враћао из „крађе дрва”. Нико га ни за шта није ухватио, па ни шумар, а он се „баш натоварио” дрвима за дуге и топле норвешке карантинске дане и ноћи. Пуно посла за нашег нишког Србовежанина, како се често представља, Салета из Осла. А испод качкета му се на фаци познаје да у изолацији не троши жилете. Још ако пије појачане дозе рибљег уља, поред браде, још свашта нешто ће да му порасте. Имунитет, на пример, поручује шеретски Сале додајући да му тамо горе близу Северног пола корона никада неће недостајати. Јер, кад прође ова вирусина у којој није баш уживао, разгалиће га чаробна игра боја поларне светлости.

Отпоручујемо му: „Сале, пази вирус”!

Милорад Додеровић 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =