Калеидоскоп Иване Кнежевић сутра у Арт галерији

У Арт галерији Дома културе сутра ће бити отворена изложба слика Иване Кнежевић под називом „Калеидоскоп”. Ова изложба представља радове рађене у комбинованој техници на плату.


Ивана Кнежевић је рођена 23. септембра 1983. године у Чачку, завршила је Средњу уметничку школу у Нишу – смер графички дизајн, дипломирала је дизајн ентеријера на Факултету хуманистичких наука у Нишу смер дизајн ентеријера. Тренутно живи и ствара у родном граду Чачку, где се бави и педагошким радом на пољу ликовне педагогије за децу и одрасле, често сарађује са градским институцијама културе и организује дечје ликовне радионице. Активно ствара и излаже, иза себе има девет самосталних и већи број групних изложби. Активан је учесних домаћих и међународних ликовних колонија.


„И када не бисте имали намеру да погледате слике Иване Кнежевић оне би вас привукле својим колоритом и маштовитим облицима. Били бисте увучени у диманични простор надреални свет створен бојама од интензивних до флиоресцентних нијанси. Уметница би вас навела да с радозналошћу и стпљивошћу истраживача уочавате детаље и предате се машти.” – сматра Драгана Божовић, историчар уметности и Виши кустос у Уметничкој галерији „Надежда Петровић” у Чачку.

Отварање изложбе је заказано за 19 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × one =