Леп успех „Вождових” ђака: Сребро за Лава и Лазара

Двојица ученика Основне школе „Вожд Карађорђе”, који су и чланови Џудо клуба „Алексинац”, освојили су сребрне медаље на јуче одржаном Школском првенству Србије у џудоу.

Ради се о Лаву Петровићу (дечаци, III група, – 46 кг) и Лазару Стоиљковићу (дечаци, IV група, + 81кг). Надомак медаље био је ученик Основне школе „Љупче Николић”, Илија Трајковић (дечаци, IV група, – 81 кг) који је освојио пето место.

− Честитам Лаву и Лазару на освојеним медаљама и мислим да су на прави начин репрезентовали своју школу и наш град. Уједно захваљујем Савезу за школски спорт општине и његовом председнику Марку Терзићу који су нам помогли у организацији превоза − казала је за наш портал Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”.

На Школском првенству Србије за ученике основних и средњих школа, које је одржано у Спортском центру „Шумице” у Београду, такмичило се 513 ђака из 293 школе.


Алексинчани иду на међуокружно

На јучерашњем окружном такмичењу у футсалу у Нишу, у категорији пионира екипа алексиначке осмолетке „Љупче Николић” победила је са 3:0 одговарајући тим школе „Чегар” и пласирала се на међуокружно такмичење.

У конкуренцији омладинки одличан резултат забележиле су фудбалерке Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић” које су са 2:0 савладале екипу Економске школе и тако избориле пласман на међуокружно надметање.


Фотографије: Џудо клуб „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + nine =