Јуче одржана прва трибина за будуће младе предузетнике

Како доћи до посла из снова? Са каквим потешкоћама се могу срести будући предузетници? То су само нека од питања која су се могла чути на првој у низу трибина под називом „Мој пут до успеха”. Трибина је намењена будућим младим предузетницима, а одржана је у просторијама алексиначког Каритаса у склопу пројекта „Инкубатор за младе” који реализује Каритас Алексинац уз финансијску подршку аустријског Каритаса.

Уз уводну реч сарадника овог пројекта Јоване Стојановић и Вање Јакшића, као и директора Каритаса Алексинац Горана Жалца, своја искуства, идеје и потешкоће, младим полазницима овог пројекта, најпре су пренели Предраг Стошић и Слободанка Павловић испред Социјалног предузећа „Раданска ружа” из Лебана, које се баве производњом ајвара. Милан Ивковић презентовао је своје производе, ручно израђене стоне лампе од коришћених материјала, дрвета и електронских компоненти. На самом крају своју страну приче испричалa су и двојица Алексинчана, Милан Новаковић (Hirequarters) и Никола Ђорђевић (Prossic). Милан се бави дигиталним маркетингом и писањем чланака, док се Никола уз помоћ пријатеља бави производњом заштитних маски за музичке инструменте, као и другим креативним идејама.

На крају, треба исказати и задовољство аустријског Каритаса, који су похвалили досадашњи ток пројекта „Инкубатор за младе”, као и сараднике на овом пројекту, и најавили и будућу сарадњу са овдашњим Каритасом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − five =