Еминентни руски хармоникаш пред Алексинчанима

Музичка школа „Владимир Ђорђевић” у Алексинцу у сарадњи са Алексиначком гимназијом организује концерт еминентног уметника и професора хармонике на Московском факултету педагошких наука Никите Власова. Његов репертоар обухвата дела од класика до савременика, а експерти подвлаче експресивност у његовим интерпретацијама и техничко савршенство. Целовечерњи концерт ће бити одржан у четвртак, 15. новембра у 19 сати у мултимедијалној сали Алексиначке гимназије. Улаз је слободан.

Гостовање овог изузетно талентованог, младог, руског уметника је део кампање у промовисању трећег по реду фестивала Вива хармоника који организује овдашња музичка школа, а који ће бити одржан марта наредне године.

Никита Власов је интересовање за музику испољио већ у шестој години када је почео да свира хармонику и клавир. Високо образовање стекао је на Конзерваторијуму Глинка у Нижњем Новгороду где су му професори били Виктор Голубничиј (хармоника) и Валериј Старињин (клавир). По завршетку студија, до 2015, радио је на Конзерваторијуму Глинка када прелази у Москву и сада је наставник на Московском педагошком факултету.

Када је имао десет година чуо га је Владимир Спиваков, светски познат виолиниста и руководилац Државног камерног оркестра „Московски виртуози” и од тада почиње њихова сарадња која траје и даље. Међу преко 30 награда на руским и међународним такмичењима хармоникаша највредније су свакако друго место на Светском купу 2016. и свакако као најважнија – победа на Светском трофеју 2017. године.

Поред наступа у Алексинцу и љубитељи хармонике у Краљеву, Крагујевцу и Београду моћи ће уживају у наступу Никите Власова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + seven =