vocarska proizvodnja foto

Истиче рок за бесплатно ђубриво

У уторак истиче рок до када носиоци пољопривредних газдинстава са подручја наше општине могу да предају захтев за бесплатну доделу минералног ђубрива.

Иако јавни позив траје до 10. новембра, како овај датум пада у суботу, алексиначки воћари моћи ће да захтеве предају и у уторак, 13. новембра.

До сада је предато 155 захтева, по којима ће бити подељено око 50 тона ђубрива, а како је Општина Алексинац расписала јавни позив за бесплатну испоруку 70 тона минералних ђубрива KAN 27% N за радове у засадима воћа за ову годину, у ова два дана има места да се пријаве алексиначки пољопривредници за поделу још двадесетак тона ђубрива.

Иначе, право на бесповратну испоруку минералног ђубрива остварују лица која су уписана у регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу, као и да имају пријављене површине под воћем у 2018. години. Наравно, лица која конкуришу морају да имају пребивалиште и производњу на територији општине Алексинац. Једно регистровано домаћинство највише може да добије 500 килограма по хектару и само за један хектар пријављених површина под воћем. Право да конкуришу имају и они воћари који имају испод једног, али и изнад једног хектара засада.

Ову донацију алексиначким и воћарима у још 26 локалних самоуправа обезбедила је Република на основу закључка Владе о бесповратној испоруци.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 2 =