Још увек без „адекватнихˮ казни за бахато паркирање

Поједина бахатост возача у нашем граду, како домаћих тако и оних који дођу са стране, као да нема краја. Увођење организованог паркирања, набавка паука, као да није много уплашила неодговорне учеснике у саобраћују па не прође дан, а да се не забележи неодговорност и безобразлук возача.

Може се навести више примера. Овог пута преносимо догађаје које смо могли да гледамо из редакције и које нам је потврдио управник зграде број 114 у Књаза Милоша Милош Ристић.

Јуче нешто пре 12 сати једини пролаз који води до улаза у зграду и налази се у улици 7. јула био је блокиран возилом регистрационих таблица Босне и Херцеговине. У помоћ је позвана полиција, али је по речима Ристића она била немоћна уз објашњење да су они немоћни да реше проблем пошто је возило страних регистрација, јер би морали наводно да чекају да се појави власник и да напишу казну. Како смо схватили из разговора опција уклањања возила пауком није могућа, јер наводно није радио.

Госпођа која се појавила након одређеног времена ноншаланто је казала, по речима Ристића, да се задржала само сат времена и да се извињава, па села у ауто и отишла. Као да није важно што за то време нико није могао да изађе тим пролазом, нити је могло, да је затребало, да приђе возило хитне помоћи или ватрогасно.

Наш саговорник каже да је и пре овог догађаја био сличан случај, само тада са возилом бугарске регистрације. Епилог је био исти.

У ЈКП „Комуналне услугеˮ су нам потврдили да тренутно не фукционише паук због тога што тренутно није обезбеђен саобрћајни полицајац који би пратио возило и издавао налог за уклањање аута. Али су нам казали и још да постоји могућност да се у појединим тренуцима организује хитан излазак паука на терен. Питање да ли је јуче постојала таква могућност.

Данас, поново после девет сати па све до десет до када смо ми пратили догађај, ново бахато понашање возача на истом месту. Овог пута комби алексиначке регистрације. Пошто, по нашем искуству, снимак ништа не значи, док полиција не затекне возило на лицу места, објављивање регитарских таблица ништа не би значило. Овог пута није било толико „нестрпљивихˮ станара да зову полицију.

На крају се поставља неколико питања. Зашто се неки наши суграђани као возачи на један начин понашају у свом граду, а на други када оду у друга места? Зашто када неко од нас направи у иностранству прекршај тамошња власт нађе начин да сакционише такво наше понашањ, па и скидањем таблица, а ми наводно немамо решење? На ова питања одговор треба да да неко други, а не медији . На њима је да укажу на догађаје и проблеме који су од јавног интереса за грађане и локалну заједницу. Решења се очекују од надлежних.

Један коментар

  1. Каква аматерска неспособност, шта ту има даље да се прича. Људи ко људи, гомила неваспитаних саможивника који разумеју казну само по џепу и то вам је цела прича. Удри по џепу па ће да буду добри!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + eleven =