Изложба у житковачкој цркви: Времеплов оца и сина на платну

Удружење стваралаца у култури „Завичај” из Житковца је овог пута у оквиру традиционалне ликовне изложбе својим суграђанима омогућило да виде занимљиво стваралаштво пароха и његовог сина, универзитетског професора.

Крајем прошле недеље у тамошњој цркви Светог Архангела Гаврила свечано је отворена поставка која обухвата око 40 радова некадашњег свештеника ове цркве, упокојеног Вукадина Вукадиновића и његовог сина Светозара који пензионерске дане проводи већином у Житковцу. Осим што је био професор математике на Универзитету у Београду, Светозар је показао и своју склоност ка уметности, па је већи део поставке изложбе његово стваралаштво.

По речима Драгана Ристића из удружења „Завичајˮ изложба је постављена на 90. рођендан једног од аутора професора др Светозара Вукадиновића. Житковчани и заинтересовани ову поставку могу да погледају до 15. октобра, до када ће се она налазити у порти житковачке цркве. Према неким најавама постоји могућност да у новембру она буде премештена и у неку од галерија Центра за културу и уметност Алексинац.

Организатори ове изложбе осим Удружења „Завичај” су и Црквена општина Житковац и ЦКУ Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × three =